Autor Subiect: FORMULARE + PROCEDURA pentru un AVIZ (ori Punct de Vedere) al Custodelui ANPLS  (Citit de 3059 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Custode ANPLS

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 125
  • Karma: +0/-1
  • Tel: 0730 097 505 * custode@fundatiasnagov.ro
    • Vezi Profilul
Pentru emiterea actelor de reglementare pentru planuri, proiecte, activități în Aria Naturală Protejată (și vecinătatăți), este necesar a se obtine un aviz favorabil din partea custodelui ANPLS.

Însă, înainte de a ajune la Custodele ANPLS este necesar să contactați APM Ilfov (cu cerere etc.) și aceasta analizează ce ați depus, mai (poate) cerere diferite completări și în final decide și vă informează. Referitor la ÎNCADRAREA cererii dvs. Astfel că dacă este cazul, va NOTIFICA în scris Custodele ANPLS despre încadrarea și solicitarea pe care o face acestuia.
Și abia din (după) această etapă, oficial Custodele analizează (la rândul său) documentele transmise și contextul în cauză și face demesurile specifice și în maxim 30 de zile emite un aviz (favorabil sau nefavorabil). Iar dacă APM Ilfov solicită doar Punct de vedere, acesta poate fi emis mai rapid - în circa 5 zile lucrătoare.

Pentru solicitarea unui astfel de AVIZ, descărcați formularele atașate, care conțin toate detaliile despre informațiile documentele pe care le ia în considerare Custodele ANPLS (în verificările pe care le face).
Depuneți dosarul rezultat la sediul custodelui: Sos. Snagov, Nr. 78, Snagov sat, 077165, Snagov, Ilfov, Romania.
* Notă: Formularele sunt prevazute cu câmpuri adecvate pentru cele mai frecvente cereri și anume pentru riverani. Astfel că cei care nu dețin proprietăți riverane ANPLS și de exemplu solicită avize pentru activități în ANPLS, vor omite câteva câmpuri.

Stabiliți în prealabil o zi/ora de întâlnire (căci activitatea custodelui este voluntară și nu are personal pentru asigurarea unei prezențe permanente), prin email: custode@FundatiaSnagov.ro, prin fax: 0372 005110 ori telefonic: 0730 097 505.

Tariful de achitat depinde de INCADRAREA APM Iilfov (tipul solicitării) și se poate achita în numerar (la depunerea dosarului) ori, direct în contul Custodelui.

Termenul maxim este de 30 de zile de la data depunerii unei documentații complete. Custodele obișnuiește să facă verificări în teren și include în documentație, poze cu starea malurilor (habite - specii) de la momentul solicitării, când se face și o inventariere a biodiversității existente.

Atentie: Prevederile legale existente, considera prezenta in perimetrul ariei fara avizul / permisul de la custode, ca fiind contraventie.
Pentru orice activitati (altceva decat parcurgerea ANPLS), deci desfasurarea de activitati - este necesar acordul custodelui.
Iar lucrari - modificari in zona de mal si contructii aferente, sunt considerate infractiuni.
« Ultima Modificare: Iunie 14, 2017, 02:31:01 p.m. de Administrator »
Custodele ANPLS in baza conventiei de custodie 356 din 08.07.2014 cu MMAP.
Isi desfasoara activitatea in baza Planului de Management si a Regulamentului aprobat prin OM MMAP nr 652 din 31.03.2016 (publicat si in Monitorul Oficial nr ??? din ??.04.2016)