Autor Subiect: NOUTĂȚI - Newsletter ZSB-Seria 2 - Nr 1 * 25-mai-2015 // Zona Snagov > B: Eco-Tu  (Citit de 2910 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Centru InformareTuristica

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
Versiune DRAFT 1.0 (.. se va completa in cursul zilei pana la 19:00 ..)

Centrul de Informare Eco-Turistica din Zona Snagov poate fi contactat la: Tel: 0720 762 468 (=0720 SNAGOV) ori turism@snagov.ro
> Invitam furnizorii de OFERTE sa ne contacteze pentru a completa cu detalii si flyere, informatiile disponibile si oferite curent.

Oferta eco-turistica a Zonei Snagov este prezentata in http://Magazin.Snagov.ro. Contine circa 50 de oferte. Pe lac si prin paduri. Cu caiace, cu vaporase, cu biciclete, pe jos. Cu ghid sau audio-ghid sau fara.
> Invitam furnizorii de OFERTE sa ne contacteze pentru a completa aceasta platforma.

TRANSPORT de AGREMENT - GRUPURI - pe lacul Snagov (cu viteza mica)
Vaporasul VLAD TEPES (capacitate de 12 locuri) este functional / are copertina noua + 2 circuite noi, aditionale celor 4 din oferta anterioara)
Vaporasul LEADER (capacitate de 40 locuri) nu a mai fost lansat pe apa (este pe mal - pentru revizii). Nu va circula in 2016.
La cerere si dupa ce vom obtine dovada/garantia desfasurarii activitatii in conditii legale - mai putem completa lista cu 3 ambarcatiuni.

ARTHA PARK isi finalizeaza - centrul de inchirieri.

SNAGOV Club si-a diversificat oferta.

Fundatia Snagov ofera aproape saptamanal, circuite cu ghid prin paduri si pe lac.

Snagov Tur SRL organizeaza saptamanal (in weekend) circuite cu caiace, cu biciclete si cu vaporasul in Zona Snagov (lac si padure). Dar si pe Neajlov- Comana, Ialomita, Dunare, Delta Dunarii.

Fundatia Snagov intentioneaza si propune (ca proiecte / initiative - si astfel solicita si ajutor - colaborari / asocieri) pentru:
1) actualizarea harti turistice a Zonei Snagov (realizata in 2005 in tiraj de 3000 bucati). Caci unele oferte nu se regasesc
2) actualizarea si depunerea unui proiect de relansare turistica a Zonei Snagov. In valoare de circa 300.000 Euro, cu durata de 2 ani, crearea a 2 festivaluri sustenabile, crearea intregii promovari comune si a unei platforme de prezentare - promovare - facturare - comisionare a clientilor si intre acestia. Care a fost aprobat in 2010 insa nu a fost semnat de Fundatia Snagov pentru ca nu a mai putut asigura cofinantarea si a acestui proiect (iar Primaria Snagov si Consiliul Judetean Ilfov nu au dorit promovarea zonei Snagov)
3) completarea si insistarea cu documentatia de (re)confirmare a Comunei (de fapt a) Zonei Snagov (3 comune) ca destinatie - statiune turistica. Caci in perioada 2008 - 2013, datorita primarilor Musat Apostol si Marian Oancea, nu s-a mai completat si depus. Implicatia fiind ca nu s-a mai pastrat incadrarea de Statiune Turistica de interes national pentru Comuna Snagov, ci doar Statiune turistica de interes local - pentru satul Snagov. Schimbare care a eliminat si eligibilitatea pentru founduri UE a comunei Snagov, pentru perioada 2014-2020.
4) Dorim sa completam si extindem circuitele eco-turistice cu audio-ghid-uri;
5) dorim sa (re)depunem proiecte pentru a se realiza iesiri la lac moderne, ecologice, cu platforme plutitoare (prin 2009, Primaria Snagov a refuzat sa depuna un proiect prin care, trebuia sa plateasca doar 2% din pontoane cu pret total de circa 15.000 Euro. Si astfel se puteau realiza multe din cele 22 iesiri publice la lacul Snagov (din care o parte - in prezent au ajuns a fi inchise abuziv de vecinii acestora)

*) De fapt, Fundatia Snagov are pregatite fisele a circa 20 de proiecte, dintre care sunt si scrise 5 proiecte (in stadii de 15% - 60%).  Si pentru acestea trebuiesc completate parteneriate si asigurat co-finantare. Expertiza pe parte de finantari este asigurata prin COMPASS Consulting SRL care are cateva zeci de finantari castigate si implementate.
« Ultima Modificare: Mai 25, 2016, 01:11:04 p.m. de Centru InformareTuristica »

Alesdoxc

  • Vizitator
Это интересная история. И поиск бесконечен.