Autor Subiect: Re: Debarcaderul Central din Snagov sat= ilegal si "nevazut" de chiar proprietar  (Citit de 530 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Administrator

 • Ajut(ăm) la Conservarea și utilizarea sustenabilă a Patrimoniului Natural și Cultural al Zonei Snagov
 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Mesaje postate: 107
 • Karma: +0/-0
 • Text personal => www.FundatiaSnagov.ro
  • Vezi Profilul
  • www.FundatiaSnagov.ro
De cativa ani, Primaria Snagov pretinde ca nu exista nici o deversare in lacul Snagov - prin racordul si decantorul pe care il poseda si pe care a preferat sa il acopere cu pamant in loc sa il verifice periodic si sa il curete. Asta, daca ar fiavizat / aprobat - caci in continuarea traditiei (de peste 8+ ani a) "grijei" fata de lacul Snagov - sunt total ignorate elemente precum: calitatea apei, a biodiversitatii, a utilizarii ca sursa de peste, loc de scaldat, turism etc.

Desi constructorul, Consiliul Judetean, Prefectura stiu ca exista si dau si in scris detalii, Primaria Snagov sustine ca nu exista ...

Astfel ca exact in singurul loc (si deci principalul) in care localnici mai vin sa faca baie - exact aici apa ajunge sa aiba cea mai proasta calitate, datorita deversarii apelor pluviale care (deci) reprezinta "spalatura" soselelor si trotuarelor de pe suprafete intinse, cu tot cu hidrocarburi, chimicale si diferite alte substante poluate. Deci Snagovenii au ajuns sa faca baie in "spalatura" drumului public - judetean.

Pentru ca nu au prezentat nici o documentatie, cerere ori detalii tehnice concrete - nu stim ce este instalat. E posibil sa fie "prea mic" pentru nevoi. Dar  mai ales, daca nu este verificat periodic si golit de hidrocarburile care plutesc si de sedimentele care se depun - cand vine o furtuna, toate acestea se "purjeaza" si duc direct in lac ...

* Ar trebui pusi consilierii si primarii sa se spele aici, exact cand se si vede cum apa murdara "pateaza" lacul pe timp si dupa furtuni. Caci copii, varsnicii si chiar adultii neavizati (si sunt zeci in multe zile ale sezonului), nici nu stiu ce (mai) exista ca riscuri si probleme - chiar aici.
O problema creata si apoi ascunsa chiar de primarie, din grija pentru ... localnici.

Setul mai complet prin care la Snagov "gunoiul" este bagat sub pres, este:
1) lipsa de cosuri de gunoaie la iesirile publice spre lac (cu exceptia Debarcaderului Central din Snagov sat)
2) lipsa de cosuri de gunoaie la iesirile (strazile) spre paduri
3) varsarea apelor pluviale - direct in lac (si unii spun ca ar mai contine si alte adaosuri - puse la ore de noaste cu pompe indigene)

Aceasta adresa este ultima incercare a Custodelui ANPLS de a rezolva aceasta problema. Dupa care nu mai ramane decat varianta sanctiunii.
Custode ANPLS => custode@FundatiaSnagov.ro * Tel: 0730 097 505
Fundatia Snagov => office@FundatiaSnagov.ro * Tel: 0720 762 468