Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - 00 Constantin Turmac

Pagini: [1]
1
Candidatii sunt si ei oameni. Si deci se schimba in timp. Mai repede sau mai incet, mai mult sau mai putin. In fata unor oportunitati sau incercari mai mici sau mai mari. In functie de unii stimuli / influente: grupul de prieteni - cunoscuti, bani, functie, putere, amenintari, lucruri noi pe care le afla (mai mult sau mai putin adevarate).

Pentru ca urmeaza o LUNA de CAMPANIE, propun ca fata de FACEBOOK, unde noutatile si comentariile pot apare rapid, dar mult mai repede dispar (mai ales se "ingroapa" in alte postari si deci le "pierzi urma"), va invit ca in acest FORUM, sa adunam (colectam + comentam) diferitele aspecte si puncte de vedere din spatiul public (media). Despre care prespunem ca cei care le-au postat initial si-au verificat sursele si veridicitatea. Si daca si cand apar semnale ca ceva nu ar fi in regula, pot si aici (ca si la sursele initiale) sa anunte si sa ceara sa se faca ajustarile necesare. Inclusiv sa isi posteze direct ce doresc (ca drept la replica) ori sa ceara (justificat) ca unele postari - subiecte - mesaje - discutii, chiar sa fie sterse in intregime.

Sectiunea 1:VIDEO nr 1: B1.ro | 21 Apr 2016, 20:56 > Dosar de Politician: Snagovul plesnește de politicieni și corupție, iar Gheorghe Grigore, moștenirea penalului Mușat Apostol, se vrea și el primar (VIDEO) > http://m.b1.ro/stiri/politica/dosar-de-politician-snagovul-plesneste-de-politicieni-si-coruptie-iar-gheorghe-grigore-mostenirea-penalului-musat-apostol-se-vrea-si-el-primar-video-147288.html
Nota: Propun sa adaugam in aceasta postare, toate inregistrarile video si audio care mai exista si vor mai apare.
+++

Sectiunea 2: Declaratiile de avere ale candidatilor: UNDE s-au publicat? CE contin? Par sa fie corelate cu ce stie comunitatea despre candidati?
Nota: "Tehnica" donatiilor catre alti membri ai familiei si varianta "sarac si cinstit" - a tinut in Duminica Orbului (acum 25 de ani).
Propun sa fie postate si aici (sau macar vom complete cu in LINK) la pagina de internet unde sunt postate acele declaratii de avere.
Caci mai important decat posibilul continut, este asigurarea transparentei prevazute si legal. Dar mai ales daca se incepe (de la inceput) cu utilizarea de fatete diferite / multiple.

+++
Sectiunea 3: Oare candidatii VOR sa RASPUNDA la intrebarile din Comunitatea Snagov - pe durata CAMPANIEI?
Caci oamenii din comunitatea Snagov sigur au multe intrebari. La care au nevoie de raspunsuri.
Altceva decat utilizarea a 1-3 cuvinte cheie din posterele si banerele deja afisate. Si in spatele carora trebuie sa existe lucruri concrete.

+++
Sectiunea 4: Tot in acest FORUM se pot stoca si copii ale tuturor promisiunilor si materialelor din campanie - folosit de candidati.
Pentru mai multe utilizari:
1) ca referinta ulterioara (caci in Romania deja sunt precedente de dare in judecata pentru neonorarea promisiunilor electorale)
2) ca baza de cereri pentru explicatii - detalieri in urmatoarele 30 de zile
3) ca referential: pentru a obtine punctul de vedere al celuilalt candidat - in raport cu promisiunile / solutiile unuia

Caci nu poate fi bataie mai mare de joc (si deci decotare publica), decat:
a) sa spuna ceva si apoi sa rezulte ca nu stie nimic despre ce spui (deci esti incompetent)
b) sa spuna ceva ilogic, iresponsabil, ilegal (si cum am putea alege - in mod normal, in cunostiinta de cauza, o astfel de persoana?)
c) evita sa raspunda la intrebari, evita discutiile depsre subiecte critice pentru comunitate. Caci atunci, un astfel de primar va face ca cei de pana acum:  va tace urmatorii 4 ani, in raport cu orice subiect care nu ii convine. Si nu cred ca mai este acceptabil asa ceva in 2016.

###
Zona Snagov are nevoie de o revenire la normalitate. Cu primarii care sa functioneze normal. Si nu cu noi cicluri de tacerere si complicitati dubioase in defavoarea comunitatii. Prin postari de intrebari si apoi prin raspunsuri scrise (asumate ) la acestea, (sau chiar evitarea raspunsurilor) - ORICUJM, va rezulta:
1) daca promisiunile electorale au sau nu substanta / consistenta
2) daca din dialogul si comportamentul derulat in campanie - putem intelege cam cum se va comporta si supa ce devine primar

2
.. abia acum (apr 2016), la Institutul de Sănătate Publică, se dezvoltă o metodologie și se caută o investiție ca să facem ceva - dar doar pentru apa din piscine

3
INSECTE > Inventariere+ [A1.A2-41] / Re: INSECTE > imagini deosebite
« : Aprilie 25, 2016, 03:52:25 p.m. »
.. e atata frumusete "sub" noi si "deasupra" noastra. Trebuie doar sa "tai" din ego, pentru a "intra" "altceva" - eventual (si) asa ceva.
=> "Frumusetea este in ochiul care priveste" ...
Deci fata de dispretul implicit (ex: fata de insecte), indus prin mimetism social (si nevoie de acceptare - de limitare a diferentierii in grupuri), trebuie sa iti pastrezi un minim de curiozitate proprie, de dorinta de explorare proprie - pentru a "vedea" si altfel, si altceva. Apoi, devine greu si riscant cand incerci sa "vorbesti" despre asa ceva. De regula vei fi marginalizat, respins (weird). Iar daca si sustii ceva "deosebit", vei fi si sanctionat social => "cine esti tu si cum iti permiti - sa iesi din "rand"?"
# Dar daca esti "entrepreneur" (sau daca "nu ai omorat copitlul din tine" (ori alte expresii la moda - daca au de-a face cu faptul ca incerci sa te mai pastrezi complet), ai de platit mereu un pret (social) fata de cei care s-au "conformat" si acum nu pot sa tolereze ca altii ("inferiori") inca nu s-au "conformat" si ar sustine ca exista si alternative sau este mai bine "altfel" ...
* Dupa ce vezi (chiar si insectele) la un astfel de grad de detaliere (complexitate - frumusete),cum ti-ar mai putea ramane "loc" pentru cateva "magarii" sociale, din categoria "tu - in detrimentul altora"?


https://www.facebook.com/the.university.of.oxford/videos/10157015423825107/

University of Oxford > Ever wondered what a beetle's wing looks like at high magnification?
'Microsculpture' is a remarkable new exhibition from Oxford University's Museum of Natural History looking at the Museum's fantastic insect collections through a series of beautifully lit, incredibly detailed anatomical images.

Pagini: [1]