Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Centru InformareTuristica

Pagini: [1]
1
Versiune DRAFT 1.0 (.. se va completa in cursul zilei pana la 19:00 ..)

Centrul de Informare Eco-Turistica din Zona Snagov poate fi contactat la: Tel: 0720 762 468 (=0720 SNAGOV) ori turism@snagov.ro
> Invitam furnizorii de OFERTE sa ne contacteze pentru a completa cu detalii si flyere, informatiile disponibile si oferite curent.

Oferta eco-turistica a Zonei Snagov este prezentata in http://Magazin.Snagov.ro. Contine circa 50 de oferte. Pe lac si prin paduri. Cu caiace, cu vaporase, cu biciclete, pe jos. Cu ghid sau audio-ghid sau fara.
> Invitam furnizorii de OFERTE sa ne contacteze pentru a completa aceasta platforma.

TRANSPORT de AGREMENT - GRUPURI - pe lacul Snagov (cu viteza mica)
Vaporasul VLAD TEPES (capacitate de 12 locuri) este functional / are copertina noua + 2 circuite noi, aditionale celor 4 din oferta anterioara)
Vaporasul LEADER (capacitate de 40 locuri) nu a mai fost lansat pe apa (este pe mal - pentru revizii). Nu va circula in 2016.
La cerere si dupa ce vom obtine dovada/garantia desfasurarii activitatii in conditii legale - mai putem completa lista cu 3 ambarcatiuni.

ARTHA PARK isi finalizeaza - centrul de inchirieri.

SNAGOV Club si-a diversificat oferta.

Fundatia Snagov ofera aproape saptamanal, circuite cu ghid prin paduri si pe lac.

Snagov Tur SRL organizeaza saptamanal (in weekend) circuite cu caiace, cu biciclete si cu vaporasul in Zona Snagov (lac si padure). Dar si pe Neajlov- Comana, Ialomita, Dunare, Delta Dunarii.

Fundatia Snagov intentioneaza si propune (ca proiecte / initiative - si astfel solicita si ajutor - colaborari / asocieri) pentru:
1) actualizarea harti turistice a Zonei Snagov (realizata in 2005 in tiraj de 3000 bucati). Caci unele oferte nu se regasesc
2) actualizarea si depunerea unui proiect de relansare turistica a Zonei Snagov. In valoare de circa 300.000 Euro, cu durata de 2 ani, crearea a 2 festivaluri sustenabile, crearea intregii promovari comune si a unei platforme de prezentare - promovare - facturare - comisionare a clientilor si intre acestia. Care a fost aprobat in 2010 insa nu a fost semnat de Fundatia Snagov pentru ca nu a mai putut asigura cofinantarea si a acestui proiect (iar Primaria Snagov si Consiliul Judetean Ilfov nu au dorit promovarea zonei Snagov)
3) completarea si insistarea cu documentatia de (re)confirmare a Comunei (de fapt a) Zonei Snagov (3 comune) ca destinatie - statiune turistica. Caci in perioada 2008 - 2013, datorita primarilor Musat Apostol si Marian Oancea, nu s-a mai completat si depus. Implicatia fiind ca nu s-a mai pastrat incadrarea de Statiune Turistica de interes national pentru Comuna Snagov, ci doar Statiune turistica de interes local - pentru satul Snagov. Schimbare care a eliminat si eligibilitatea pentru founduri UE a comunei Snagov, pentru perioada 2014-2020.
4) Dorim sa completam si extindem circuitele eco-turistice cu audio-ghid-uri;
5) dorim sa (re)depunem proiecte pentru a se realiza iesiri la lac moderne, ecologice, cu platforme plutitoare (prin 2009, Primaria Snagov a refuzat sa depuna un proiect prin care, trebuia sa plateasca doar 2% din pontoane cu pret total de circa 15.000 Euro. Si astfel se puteau realiza multe din cele 22 iesiri publice la lacul Snagov (din care o parte - in prezent au ajuns a fi inchise abuziv de vecinii acestora)

*) De fapt, Fundatia Snagov are pregatite fisele a circa 20 de proiecte, dintre care sunt si scrise 5 proiecte (in stadii de 15% - 60%).  Si pentru acestea trebuiesc completate parteneriate si asigurat co-finantare. Expertiza pe parte de finantari este asigurata prin COMPASS Consulting SRL care are cateva zeci de finantari castigate si implementate.

2
Fundatia Snagov a realizat in PREMIERA in Romania urmatoarele:

1) Primul circuit turistic pietonal, prezentat cu un sistem de Audio Ghid, activat prin coordonate GPS, in "raza"/apropierea unui obiectiv turistic - din Romania. Si anume, in Bucuresti.
1a) cel GRATUIT (20 de atractii / obiective): Din Piata Romana pana la Casa Poporului.
> Limba Engleza: "Bucharest – Free audio Tour" > https://izi.travel/en/8db0-bucharest-free-audio-tour/en
> Limba Romana: "Bucuresti – Circuit Audio Ghid - Gratuit" > https://izi.travel/en/8db0-bucuresti-circuit-audio-ghid-gratuit/ro
1b) cel care costa 3 Euro (40 de atractii / obiective) Din Piata Romana pana la Casa Poporului
> Limba Engleza: "Bucharest – The Old City Centre" > https://izi.travel/en/2b24-bucharest-the-old-city-centre/en
> Limba Romana: "Bucuresti - Centrul Vechi" > https://izi.travel/en/2b24-bucuresti-centrul-vechi/ro

2) Primul circuit in NATURA, pentru tururi cicliste si anume pentru Prima Evadare. Cu 43 de povestiri.
Contine prezentarea gratuita a atractiilor zonei si traseului, disponibila in limba Romana si Engleza, cu Audio Ghid-ul bazat pe GPS (deci utilizabil pe SmartPhone) si accesibil la:
> Limba Romana: "PRIMA EVADARE" > https://izi.travel/en/ee2b-ciclism-circuit-de-55-km-bucuresti-snagov-prima-evadare/ro
> Limba Engleza: "PRIMA EVADARE" > https://izi.travel/en/ee2b-cycling-circuit-55-km-bucharest-snagov-first-escape/en

3) Primul circuit pe LACUL SNAGOV (DEMO - PILOT) cu prezentari accesibile din AMBARCATIUNI (orice fel: caiace, cu motor, etc). Si deci si primul circuit despre o Arie Naturala Protejata "Lacul Snagov" - din Romania. Cu primele detalii
> Limba Romana: "Circuit cu Vaporasul pe Lacul Snagov (1h)" > https://izi.travel/en/2ee8-circuit-cu-vaporasul-pe-lacul-snagov-1h-tia70/ro
* Deci necesita imbunatatiri - completari (si deci fonduri-buget)

4) Primul MUZEU prezentat (DEMO - PILOT - sumar) > Colectiile Muzeale Snagov
> Limba Romana: "Zona Snagov - Colectia Muzeala Snagov" > https://izi.travel/en/1e30-zona-snagov-colectia-muzeala-snagov/ro
> Limba Engleza: "Snagov Museum Collection" > https://izi.travel/en/1e30-snagov-museum-collection/en
* Deci necesita imbunatatiri - completari (si deci fonduri-buget)

* Nota: despre aceste colectii, se pot gasi detalii si in Brosurile de Prezentare (48 pagini format A5) in limbile:
Romana > http://www.slideshare.net/TurmacConstantin/colectiile-muzeale-snagov
Engleza > http://www.slideshare.net/constantinturmac/colectii-muzeale-snagovfundatia-snagoven-15751597|

5) [Prima Manastire (+insula) din Romania, cu astfel de prezentare: Insula - Manastirea Vlad Tepes = Snagov.. Circa 18 - 33 de puncte de interes.
Nota: am realizat un mic DEMO - PILOT - sumar, insa pentru ca nu avem buget pentru poze (cu copyright) de calitate, am decis sa cautam sponsori si sa reluam proiectul - ulterior.

+++
PROPUNERI / Planuri (dar care necesita sprijin - promovare si lucru in ECHIPA):
1) in Zona Snagov: Prezentarea Patrimoniului Natural si a celui Cultural (circa 8-15 circuite / teme, fiecare cu cate 20 - 40 de puncte de interes / atractii)
2) in Bucuresti: exista 3 subiecte extrem de interesante si cu potential, pe care le pot prezenta (si implementa) - daca sunt investitori
3) in tara, pentru circa cateva mii de zone - am in vedere o idee si proiect de anvergura, care poate fi discutat impreuna cu un investitor

+++
Turistii straini cu / pentru care am testat utilitatea acestui sistem (ghid), l-au apreciat foarte mult. Caci a plati 0 - 3 euro in loc de 1-2 harti si 1-2 ghiduri tiparite (care costa intre 12 si 30 de euro/bucata), reprezinta o diferenta majora.

Cei mai "refractari" si "anti" au fost:
1) cei din administratiile publice (obiectiile lor fiind ca daca nu mai necesita investitii, achizitii, accesarea de fonduri si doar asigurarea de continut, atunci este doar de munca si ei sunt oricum prea putini si prea prost platit sa mai faca ceva gratis). Dar o copie cu acces gratuit, pentru telefonul lor - au cerut toti ...
2) agentiile de turism (care s-au dovedit tematori ca astfel am putea intra cumva in contact direct cu turistii lor si deci "altcineva" din Romania le-ar putea spune si "altceva" decat le spun ei; mai apoi, pentru ca daca tot nu se castiga bani importanti, mai bine fac ei mici recomandari si comisioane la ghizi cunoscuti, care sa ii duca pe turisti prin Bucuresti ici-colo pe la cele mai importante locuri si mai ales restaurante ale prietenilor ...)
3) corporatistii si cei care au gadget-uri scumpe: "daca e facut in + de cineva din Romania", nici nu merita incercat ...

Nota finala: Vocile din versiunile in limba engleza sunt (totusi) ale unor actori din Anglia, cu accent specific ...

3
Cel mai mare concurs ciclist din Sud-Estul Europei. Editia 6.
In data de 3 mai, erau inscrisi 2300, din totalul estimat la circa 3500 (pe langa care, vor  mai veni - asista, alte circa 5000 - persoane).

Ce este? Despre concurs > http://primaevadare.ro/despre/

Inregistrare > Registration Pachage: http://primaevadare.ro/pachetul-de-inscriere-2016/?lang=en

Circuit > Route: http://primaevadare.ro/traseu/?lang=en

Fundatia Snagov este partenerul local, de 4 ani. A creat (asigurat) prezentarea gratuita a atractiilor zonei si traseului, disponibila in limba Romana si Engleza, cu Audio Ghid-ul bazat pe GPS (deci utilizabil pe SmartPhone) si accesibil la: [/size]
> Limba Romana: https://izi.travel/en/ee2b-ciclism-circuit-de-55-km-bucuresti-snagov-prima-evadare/ro
> Limba Engleza: https://izi.travel/en/ee2b-cycling-circuit-55-km-bucharest-snagov-first-escape/en
Acest este GTATUIT si contine circa 43 de povestioare si seturi de poze, legat de traseu si in special de Zona Snagov.

Note:
1) Desi de 4 ani, Fundatia Snagov anunta (si in scris) atat Primaria Snagov cat si scolile din Zona Snagov despre eveniment, acestea nu gasesc nici o motivatie si mijloc de a participa.
Astfel se rateaza oportunitatea / nevoia de a participa > incuraja > sustine > promova astfel de tipuri de activitati (sport - miscare - natura) si mai ales ca un mare grup tinta (circa 7000 oameni) este disponibil (cu zero costuri) - chiar in localitate.
2) participantii la concurs, ar dori sa stie / afle / inteleaga mai multe despre Zona Snagov, insa nu se stie CE - UNDE - CAT si CUM este disponibil (ca si oferta eco-turistica)
3) de fapt, oferta locala este (in ultimii 15 ani) doar HoReCa (cazare si mancare si la multe stele) - asociata cu sporturi de lux (adica ai nevoie de multi bani pentru o ambarcatiune de zeci de mii de euro, in care tot sportul pe care il faci este sa accelerezi, cat timp asculti muzica data tare)

4
OFERTA Eco-Turistică din 2016 este prezentată în http://Magazin.Snagov.ro
50 de oferte. Prin păduri și pe lac. Pe jos, cu biciclete, cu caiace, cu vaporașul.

Pentru 4 grupuri “țintă" - principale:
FAMILII
PRIETENI
Școli și Grădinițe
CORPORATE

Și cel mai important este că se pot face combinații ale acestora - pentru un program de o zi (de weekend).

=> Tu ce părere ai?

5
În 2015 (dupa 15 ani de propuneri către Primăria Snagov, Consiliul Județean Ilfov),
+ după 10 ani în care am tot dat (gratuit) hărți turistice ale Zonei Snagov (făcute din banii fundației),
+ după 7 ani în care am inclus și detalii despre Patrimoniul Natural,
=> Fundația Snagov a luat inițiativa de a înființa (pe cont propriu) CENTRUL de INFORMARE ECO-TURISTICA din Zona Snagov.

Astfel, în prezent, din lipsă de personal și resurse (financiar), încercăm să oferim (doar în sezon) asistență și ajutor turiștilor care ajung în Zona Snagov.

Deci cu Voluntari (și mai avem nevoie de ajutor!), prezentăm pe harți, ce există și ce se poate face în zonă, unde găsesc furnizori HoReCa (cazare și mancare). Cum pot ajunge în diferite locuri. Uneori le dăm și hărți (din stocul rămas).

* Un astfel de serviciu se poate consolida (și) cu ajutor de la:
1) Primăriile din zonă (Gruiu, Snagov, Ciolpani) + Consiliul Judetean Ilfov - prin tipărirea unor materiale (și noi doar le distribuim);
2) Liceul Mihail Kogalniceanu (clasele 9-12) și școlile din zonă (clasele 7-8) - prin practică (rotație: grupuri de câte 2 tineri).

=> Ce părere ai?

Pagini: [1]