Autor Subiect: Sedinta CL = Consiliu Local - Primaria Snagov > AGENDA + Cerere DIVERSE  (Citit de 740 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Administrator

 • Ajut(ăm) la Conservarea și utilizarea sustenabilă a Patrimoniului Natural și Cultural al Zonei Snagov
 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Mesaje postate: 107
 • Karma: +0/-0
 • Text personal => www.FundatiaSnagov.ro
  • Vezi Profilul
  • www.FundatiaSnagov.ro
Agenda este prezentata atasat.

Fundatia Snagov a trimis adresa cu cerere de inscriere la "DIVERSE", cu urmatoarele subiecte:

1) tocmai am relansat un FORUM, accesibil prin internet http://Forum.FundatiaSnagov.ro, care contine informatii detaliate despre:
A) Administrare sustenabila. Nevoi si Realitati
B) Eco-Turism. Cerere - Oferta. Detalii > Centrul de Informare Eco-Turistica. IZI.Travel (2 circuite gratuite)
C) Patrimoniul Natural al Zonei Snagov. Inclusiv tot ce este necesar si relevant, legat de ANPLS. Circa 10 Albume Foto gratuite.
D) Patrimoniul Cultural al Zonei Snagov > Colectiile Muzeale Snagov (7 teme)

2) re-informarea si re-amintirea faptului ca s-a aprobat Regulamentul si Planul de Management ANPLS. Fapt care are o suita de implicatii si administrative. O copie listata a fost depusa la registratura. Iar o copie electronica se poate prelua din http://Forum.FundatiaSnagov.ro
Referitor la acest subiect, solicitam organizarea unei intalniri intr-o zi si ora propusa de dvs. cu consilierii dar si personal al primariei, cu durata de circa 90 minute, pe durata careia sa fie prezentate (si instruite) persoanele cu responsabilitati, despre schimbarile si alternativele/solutiile asociate. Aceasta intalnire ar fi bine a se derula cat mai repede (pana in 8 mai).
Informam ca vom organiza si o intalnire in Zona Snagov, cu participare mai larga (institutii si riverani / localnici / mass-media).
Doreste Primaria sa se organizeze o astfel de intalnire (si la) Casa de Cultura din Ghermanesti?

3) re-informare, re-solcitare de furnizare a datelor despre riveranii ANPLS cat si despre documentele de urbanism pentru locatiile: Hanul Vlasia, Dolce Vita, El Capitan, Snagov Club, grupul de vile din zona Cosmin Olaroiu.
Despre care (insasi) Primaria Snagov a recunoscut in scris ca "nu exista documentatii urbanistice". Si pentru ca nici Custodele nu a emis avize, de fapt, rezulta ca nu pot avea documentatii (de mediu si de functionare) - valide.
Termenul in instanta, este in 5 mai 2016.

4) INVITATIE si re-propunere de COLABORARE:
4a) 21-22 mai 2016, Noaptea Muzeelor, organizata la sediul Fundatia Snagov (co-organizator: Institutul de Arhitectura Ion Mincu). Agenda evenimentului este accesibila - public in FORUM si cautam si sponsori (pentru masa + transportul studentilor care au realizat cele 10 machete si cele 20+ mape de arhitectura, care reprezinta o economie = benecifiu de circa 5.000+ Euro si contribuie semnificativ la constatarea cu specialisti si salvarea - conservarea patrimoniului cultural al Snagovului
4b) Fundatia Snagov doreste sa realizeze o noua Brosura de prezentare, dar cu cele 228 specii protejate si rare din Zona Snagov (nu doar cu 40, asa cum a realizat in 2010). Cautam sponsori: persoane juridice, fizice etc.
4c) Fundatia Snagov informeaza ca Centrul de Informare Turistica pe care l-a initiat, a avut in 2015 circa 200 de turisti straini si circa 150 romani pe care i-a ajutat (centrul fiind deschis doar in unele zile de sambata - duminica, din sezon). Astfel incat se confirma ca satisface o nevoie reala si este nevoie de resurse. Noi mai avem putine din hartile eco-turistice realizate pe cont propriu (editia 2005) si este oportun a se face una noua, actualizata. Apoi, este nevoie de prezenta si in cursul saptamanii - in sezon. Astfel incat alocarea unei persoane si/sau plata salariului acesteia este o cheltuiala care in schimb contribuie la prmovarea / vizibilitatea / multiplicarea cererii turistice din zona
« Ultima Modificare: Aprilie 28, 2016, 10:27:22 p.m. de Administrator »
Custode ANPLS => custode@FundatiaSnagov.ro * Tel: 0730 097 505
Fundatia Snagov => office@FundatiaSnagov.ro * Tel: 0720 762 468