Autor Subiect: Re: INSECTE > imagini deosebite  (Citit de 805 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline 00 Constantin Turmac

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Karma: +0/-0
  • Bine ai venit pe FORUMul Zonei Snagov!
    • Vezi Profilul
Re: INSECTE > imagini deosebite
« : Aprilie 25, 2016, 03:52:25 p.m. »
.. e atata frumusete "sub" noi si "deasupra" noastra. Trebuie doar sa "tai" din ego, pentru a "intra" "altceva" - eventual (si) asa ceva.
=> "Frumusetea este in ochiul care priveste" ...
Deci fata de dispretul implicit (ex: fata de insecte), indus prin mimetism social (si nevoie de acceptare - de limitare a diferentierii in grupuri), trebuie sa iti pastrezi un minim de curiozitate proprie, de dorinta de explorare proprie - pentru a "vedea" si altfel, si altceva. Apoi, devine greu si riscant cand incerci sa "vorbesti" despre asa ceva. De regula vei fi marginalizat, respins (weird). Iar daca si sustii ceva "deosebit", vei fi si sanctionat social => "cine esti tu si cum iti permiti - sa iesi din "rand"?"
# Dar daca esti "entrepreneur" (sau daca "nu ai omorat copitlul din tine" (ori alte expresii la moda - daca au de-a face cu faptul ca incerci sa te mai pastrezi complet), ai de platit mereu un pret (social) fata de cei care s-au "conformat" si acum nu pot sa tolereze ca altii ("inferiori") inca nu s-au "conformat" si ar sustine ca exista si alternative sau este mai bine "altfel" ...
* Dupa ce vezi (chiar si insectele) la un astfel de grad de detaliere (complexitate - frumusete),cum ti-ar mai putea ramane "loc" pentru cateva "magarii" sociale, din categoria "tu - in detrimentul altora"?


https://www.facebook.com/the.university.of.oxford/videos/10157015423825107/

University of Oxford > Ever wondered what a beetle's wing looks like at high magnification?
'Microsculpture' is a remarkable new exhibition from Oxford University's Museum of Natural History looking at the Museum's fantastic insect collections through a series of beautifully lit, incredibly detailed anatomical images.