Autor Subiect: Despre CANDIDAȚI: CE ȘTIM? (sigur) și CE am DORI să ȘTIM?  (Citit de 1883 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline 00 Constantin Turmac

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 3
 • Karma: +0/-0
 • Bine ai venit pe FORUMul Zonei Snagov!
  • Vezi Profilul
Candidatii sunt si ei oameni. Si deci se schimba in timp. Mai repede sau mai incet, mai mult sau mai putin. In fata unor oportunitati sau incercari mai mici sau mai mari. In functie de unii stimuli / influente: grupul de prieteni - cunoscuti, bani, functie, putere, amenintari, lucruri noi pe care le afla (mai mult sau mai putin adevarate).

Pentru ca urmeaza o LUNA de CAMPANIE, propun ca fata de FACEBOOK, unde noutatile si comentariile pot apare rapid, dar mult mai repede dispar (mai ales se "ingroapa" in alte postari si deci le "pierzi urma"), va invit ca in acest FORUM, sa adunam (colectam + comentam) diferitele aspecte si puncte de vedere din spatiul public (media). Despre care prespunem ca cei care le-au postat initial si-au verificat sursele si veridicitatea. Si daca si cand apar semnale ca ceva nu ar fi in regula, pot si aici (ca si la sursele initiale) sa anunte si sa ceara sa se faca ajustarile necesare. Inclusiv sa isi posteze direct ce doresc (ca drept la replica) ori sa ceara (justificat) ca unele postari - subiecte - mesaje - discutii, chiar sa fie sterse in intregime.

Sectiunea 1:VIDEO nr 1: B1.ro | 21 Apr 2016, 20:56 > Dosar de Politician: Snagovul plesnește de politicieni și corupție, iar Gheorghe Grigore, moștenirea penalului Mușat Apostol, se vrea și el primar (VIDEO) > http://m.b1.ro/stiri/politica/dosar-de-politician-snagovul-plesneste-de-politicieni-si-coruptie-iar-gheorghe-grigore-mostenirea-penalului-musat-apostol-se-vrea-si-el-primar-video-147288.html
Nota: Propun sa adaugam in aceasta postare, toate inregistrarile video si audio care mai exista si vor mai apare.
+++

Sectiunea 2: Declaratiile de avere ale candidatilor: UNDE s-au publicat? CE contin? Par sa fie corelate cu ce stie comunitatea despre candidati?
Nota: "Tehnica" donatiilor catre alti membri ai familiei si varianta "sarac si cinstit" - a tinut in Duminica Orbului (acum 25 de ani).
Propun sa fie postate si aici (sau macar vom complete cu in LINK) la pagina de internet unde sunt postate acele declaratii de avere.
Caci mai important decat posibilul continut, este asigurarea transparentei prevazute si legal. Dar mai ales daca se incepe (de la inceput) cu utilizarea de fatete diferite / multiple.

+++
Sectiunea 3: Oare candidatii VOR sa RASPUNDA la intrebarile din Comunitatea Snagov - pe durata CAMPANIEI?
Caci oamenii din comunitatea Snagov sigur au multe intrebari. La care au nevoie de raspunsuri.
Altceva decat utilizarea a 1-3 cuvinte cheie din posterele si banerele deja afisate. Si in spatele carora trebuie sa existe lucruri concrete.

+++
Sectiunea 4: Tot in acest FORUM se pot stoca si copii ale tuturor promisiunilor si materialelor din campanie - folosit de candidati.
Pentru mai multe utilizari:
1) ca referinta ulterioara (caci in Romania deja sunt precedente de dare in judecata pentru neonorarea promisiunilor electorale)
2) ca baza de cereri pentru explicatii - detalieri in urmatoarele 30 de zile
3) ca referential: pentru a obtine punctul de vedere al celuilalt candidat - in raport cu promisiunile / solutiile unuia

Caci nu poate fi bataie mai mare de joc (si deci decotare publica), decat:
a) sa spuna ceva si apoi sa rezulte ca nu stie nimic despre ce spui (deci esti incompetent)
b) sa spuna ceva ilogic, iresponsabil, ilegal (si cum am putea alege - in mod normal, in cunostiinta de cauza, o astfel de persoana?)
c) evita sa raspunda la intrebari, evita discutiile depsre subiecte critice pentru comunitate. Caci atunci, un astfel de primar va face ca cei de pana acum:  va tace urmatorii 4 ani, in raport cu orice subiect care nu ii convine. Si nu cred ca mai este acceptabil asa ceva in 2016.

###
Zona Snagov are nevoie de o revenire la normalitate. Cu primarii care sa functioneze normal. Si nu cu noi cicluri de tacerere si complicitati dubioase in defavoarea comunitatii. Prin postari de intrebari si apoi prin raspunsuri scrise (asumate ) la acestea, (sau chiar evitarea raspunsurilor) - ORICUJM, va rezulta:
1) daca promisiunile electorale au sau nu substanta / consistenta
2) daca din dialogul si comportamentul derulat in campanie - putem intelege cam cum se va comporta si supa ce devine primar
« Ultima Modificare: Aprilie 12, 2018, 02:09:11 a.m. de Administrator »

Offline Mihai A

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 2
 • Karma: +0/-0
 • Bine ai venit pe FORUMul Zonei Snagov!
  • Vezi Profilul
Re: Despre CANDIDAȚI: CE ȘIM? (sigur) și CE am DORI să ȘIM?
« Răspuns #1 : Mai 03, 2016, 08:02:31 p.m. »Subject: sesizare CNA

 
Subsemnatul Anghel Mihai va aduc la cunostinta refuzul expres de a-mi fi asociat numele si/sau imaginea cu afirmatiile aduse de catre moderatorul Silviu Manastire in cadrul emisiunii "Dosar de politician" difuzata joi, data de 21.04.2016, la B1 TV.

Depasirea limitelor in ceea ce priveste libertatea de exprimare a presei, in conditii de rea-credinta, determina sanctionarea pentru incalcarea dreptului la viata privata, dreptului la demnitate, dreptului la propria imagine, atingeri aduse vietii private, motiv pentru care ma simt lezat de asocierea subsemnatului cu D-ul Gheorghe Grigore, afirmatiile publice ducand la denigrarea imaginii subsemnatului in spatiul public, fiindu-mi astfel aduse prejudicii.

 
 
Av Raluca Rosu

P & P Law Firm

 

Offline Mihai A

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 2
 • Karma: +0/-0
 • Bine ai venit pe FORUMul Zonei Snagov!
  • Vezi Profilul
Re: Despre CANDIDAȚI: CE ȘIM? (sigur) și CE am DORI să ȘIM?
« Răspuns #2 : Mai 03, 2016, 08:04:57 p.m. »

 
Catre,

‹B1 TV

 
 
Subsemnatul ANGHEL MIHAI, reprezentata conventional de catre S.C.A. “PAVEL & PAPUC” cu sediul în incinta Hotelului Intercontinental București, bd. Nicolae Bălcescu, nr. 2-4, Sector 1, et. 2, birou 217, prin prezenta, va aduc la cunostinta refuzul expres de a-mi fi asociat numele si/sau imaginea cu afirmatiile aduse de catre moderatorul Silviu Manastire in cadrul emisiunii "Dosar de politician" difuzate joi, data de 21.04.2016, la B1 TV.

Mai mult decat atat, art. 57 din Constitutia Romaniei prevede expres obligatia cetatenilor romani, cetatenilor straini si apatrizilor de a-si exercita drepturile constitutionale cu buna-credinta, fara sa incalce drepturile si libertatile celorlalti. Si libertatea de exprimare are anumite limite: art 30 alin. 6 din Constitutie prevede ca “Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine“. Aceste valori reglementate ca limite ale libertatii de exprimare se regasesc, de altfel, si în art. 10 paragraful 2 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si in art. 19 paragraful 3 din Pactul international cu privire la drepturile civile și politice.

Depasirea limitelor in ceea ce priveste libertatea de exprimare a presei, in conditii de rea-credinta, determina sanctionarea pentru incalcarea dreptului la viata privata, dreptului la demnitate, dreptului la propria imagine, atingeri aduse vietii private, motiv pentru care va solicit sa luati masurile ce se impun si pe cale de consecinta, sa nu efectuati fapte si sau afirmatii publice de natura sa denigreze imaginea subsemnatului in spatiul public, fapte ce-mi pot cauza prejudicii de imagine.

In virtutea dreptului la replica, va transmit mai jos urmatoarele:

“Il cunosc pe d-ul Gheorghe Grigore, poreclit Gicanu, fiind adversari politici in cursa electorala pentru functia de primar al Comunei Snagov, insa nu doresc ca numele meu sa fie asociat cu al dansului.

Masina pe care o conduc nu este a mea si nici nu a fost primita de la d-ul Gheorghe Grigore, este a unui membru al familiei mele, aspecte ce pot fi dovedite cu inscrisuri.

De asemenea, doresc sa punctez ca singurii oameni care-i doresc alaturi de mine sunt membrii comunitatii, cetateni ai comunei Snagov, in slujba carora voi lupta pentru dezvoltarea si promovarea comunei.”

 
 
 
                                                    ANGHEL MIHAI                                       

prin S.C.A PAVEL & PAPUC

                  ‹Av. Papuc Leonard Florian

 


Trimis de pe iPhone-ul meu     ActionsMark as UnreadMark as ReadMark as SpamStarClear StarJunkNotesnuntaSynced Messagesuntitled Previous Next