Autor Subiect: CUM fac rău BIODIVERSITATII (+ Arie naturală protejată) — FOCURILE de ARTIFICII  (Citit de 878 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Custode ANPLS

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 125
  • Karma: +0/-1
  • Tel: 0730 097 505 * custode@fundatiasnagov.ro
    • Vezi Profilul
CUM fac rău BIODIVERSITATII (+ Arie naturală protejată) — FOCURILE de ARTIFICII și PETARDE (în Zona Snagov)

FILM Nr 1 (Prezentare cu elemente științifice) - pentru a ÎNȚELEGE CUM fac RĂU vibrațiile și zgomotele (focuri de artificii) - mai ales într-o ARIE NATURALĂ PROTEJATĂ (pentru cei care - încă nu știu / nu înțeleg)
http://www.youtube.com/watch?v=UXHSgrQHTEU
=> Trist este să constatăm cum și Primăria Snagov (care în ultimii 8-12 ani a fost constant, parte a problemelor - legate de distrugerea Patrimoniului Natural de la Snagov, în loc de a-l conserva așa cum 3 legi directe / specifice îi responsabilizează), puteți consta că, ÎNCĂ susține focurile de artificii - ca mod de agrement și distracție (deși este distructiv). Să fie IGNORANȚĂ? Să fie REA CREDINȚĂ? Cert este ca e în contradicție cu CONSERVAREA Patrimoniului Natural (și interesul comunității).

FILM Nr 2: Exemple de Focuri de artificii (din trecut / pentru a putea — fiecare — aprecia dacă + cât de mult rău ar putea face asemenea “război” unor specii sălbatice — dintr-o arie naturală protejată:
http://www.youtube.com/watch?v=WaF4yBr0Or4

NOTE:
1) Legislația pe parte de Arme și Muniții (295/2004) nu permite eliberarea de aprobări la distanțe mai mici de 500 m de pădure. Și dată fiind lațimea mică a lacului Snagov, rezultă că nu prea mai rămân zone acceptabile legal. Apoi, dacă luăm în considerare și legislația de mediu (mai ales Arie Naturală Protejată - rezultă interdicție suplimentară). Și fiind aproape de locuințe / sat - iar este interzis (și oricum, trebuie aprobare și de la Primăria Snagov);
2) Regulamentul ANPLS interzice focuri de artificii și petarde în ANPLS și vecinătăți.

EXEMPLU de SUITE de INFRACȚIUNI (și ne-sancționate de autorități):
https://www.youtube.com/watch?v=VFTiR7LCsF8&nohtml5=False
« Ultima Modificare: Aprilie 19, 2016, 03:35:49 p.m. de Administrator »
Custodele ANPLS in baza conventiei de custodie 356 din 08.07.2014 cu MMAP.
Isi desfasoara activitatea in baza Planului de Management si a Regulamentului aprobat prin OM MMAP nr 652 din 31.03.2016 (publicat si in Monitorul Oficial nr ??? din ??.04.2016)