Autor Subiect: STRATEGIE 2018> Anexa A1: Analiza Resurselor din Zona Snagov  (Citit de 901 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Administrator

 • Ajut(ăm) la Conservarea și utilizarea sustenabilă a Patrimoniului Natural și Cultural al Zonei Snagov
 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Mesaje postate: 107
 • Karma: +0/-0
 • Text personal => www.FundatiaSnagov.ro
  • Vezi Profilul
  • www.FundatiaSnagov.ro
STRATEGIE 2018> Anexa A1: Analiza Resurselor din Zona Snagov
« : Aprilie 12, 2018, 01:26:16 a.m. »
Analiza Resurselor din Zona Snagov

Zona Snagov are o serie de resurse
: Naturale, Culturale - relevante / cu potential
Exista resurse imobiliare (si de alte naturi - ex: foraje apa geotermala etc.), ale comunitatii (via administratie locala).
Importante alte resurse relevante (din perimetrul Zonei Snagov: exemple: lacuri, paduri etc.) sunt administrate prin alte autoritati / administratii (regionale, nationale).
Este si in interesul comunitatii sa inteleaga cat mai bine, detalii despre modul de utilizare a tuturor acestor resurse. Din cel putin urmatoarele motive:
a) perspectiva istorica: initial, comunitatea locala era sustenabila in utilizarea tutoror resurselor. Administratiile sunt cele care in timp au preluat - propus - promis si implementat (tolerat si ilegalitati / abuzuri) - astfel incat in prezent s-a ajuns intr-un raport (context) in care analizele cost/beneficiu (pe diferite subiecte), au rezultate extrem de diferite. Dar in asamblu, resursele naturale locale - au fost puternic afectate negativ si capacitatea comunitatii de auto-sustenabilitate, redusa covarsitor;
a) direct si indirect - comunitatea este afectata de modul de (in)utilizare a tuturor resurselor;
b) toate utilizarile trebuie sa fie sustenabile (utilizare durabila);
c) exista (deja) numeroase situatii si localizari unde e necesara refacere ecologica (datorita distrugerilor antropice majore);
d) in contextul anilor 2018+, trasferul valorilor (financiare, materiale etc.) trebuie cunoscut si cuantificat mult mai bine si sustinute demersuri (abordari) care sa fie mai eficiente si eficace (pe criterii si valori - actualizate).
* Exemplu concret de intrebare: Care este valoarea primita (ex: utilitatile construite: drumuri publice, gaze, curent electric - prin subventii etc.) fata de valoarea pierduta prin distrugerea lacului (nu mai produce peste si a scazut in atractivitate eco-turistica etc.) a padurilor (deci care e valoarea lemnului comercializat + valoarea degradarii eco-sistemelor care contribuie la o lista lunga de alte beneficii directe si indirecte furnizate). Ce se putea face diferit? Ce se poate face in viitor? Ce imbunatatiri se pot face?

DATE (detalii cantitative) de obtinut in vederea analizei ulterioare - iterative (periodice):
1) Patrimoniul prezent - trecut - in litigii - potential de recuperat al comunitatii (Comunei)
1.1 Lista Patrimoniului Public si Privat al comunei (comunitatii). Obtinuta de la Primarie (este informatie publica) si postata (ultima versiune) si aici (atasament).
1.2 Lista Litigiilor in derulate (mai ales legate de active imobiliare).
1.3 Lista altor resurse (+
analiza / detalii) a pentru care s-ar putea face diferite demersuri cu rol de recuperare / preluare.1.4 Prezentare cronologica a resurselor naturale / imobiliare pierdure / cedate / preluate de terti (+autoritati centrale) - in ultima 100 ani.2) Bugetul Primariei anual (si anterior) - ca fisier Excel + rapoarte de activitate. De la Primarie. In care se identifica capitole care pot fi abordate diferit in viitor.3) Resurse care pot fi atrase in parteneriate - colaborari (private locale + ale altor autoritati regionale / judetene) +++ DETALII (de completat) +++ ...
« Ultima Modificare: Aprilie 18, 2018, 05:47:36 p.m. de Administrator »
Custode ANPLS => custode@FundatiaSnagov.ro * Tel: 0730 097 505
Fundatia Snagov => office@FundatiaSnagov.ro * Tel: 0720 762 468